Maakt geld gelukkig?

2
 m

Maakt geld gelukkig?

Elk jaar opnieuw zie je een studie verschijnen waarbij er wordt gezegd: geld maakt gelukkig, maar dat geluk stopt vanaf een bepaald inkomen. Vertaling: ja, je hebt geld nodig, maar niet oneindig veel. Maar wat is oneindig veel? Wij onderzochten het eventjes voor jou!

Uit het nationaal geluksonderzoek van 2018 blijkt dat ons geluk piekt bij een netto inkomen van 4.000 à 4.500 per maand. Daarna daalt ons geluksgevoel opnieuw. Nu moet je weten, in zo'n studie gebruiken ze de definitie van inkomen iets anders dan hoe wij die gebruiken. Ze passen daar namelijk heel wat factoren op toe om te kunnen vergelijken. Zo komen ze in het onderzoek uit op een gemiddeld netto genormaliseerd inkomen van de Belg van 1.716 euro. Als je dan weet dat ons geluk piekt bij een netto inkomen van 4.000 à 4.500 per maand, dan zijn er maar een beperkt aantal gezinnen in België die die piek halen. 

Het is dus nogal kort door de bocht om te zeggen dat geld niet gelukkig maakt. Wat kunnen wij nu doen voor jou? Ervoor zorgen dat je voldoende informatie hebt om de juiste financiële beslissingen te nemen en zo je geluk kan optimaliseren.

Bekijk ons traject: Help! Ik wil sparen!

Foto door Priscilla Du Preez via Unsplash