Alles over geld voor gezinnen! --> Samenwerking met MaisonSlash

10
 m

Alles over geld voor gezinnen!

Een samenwerking met MaisonSlash

ThinkFin is financieel expert bij MaisonSlash. Lees hier alle artikels die we voor hen schreven.

Mijn tiener wil een studentenjob doen.

Een studentenjob is niet alleen een geweldige manier voor je kind om wat extra geld te verdienen, maar het kan ook een onschatbare les zijn in het ontwikkelen van een sterke werkethiek en financiële vaardigheden. Maar er zijn wel wat fiscale en financiële spelregels waar je rekening mee moet houden. Benieuwd naar deze regels? Lees er hier alles over!

Vijf tips om je kinderen met geld te leren omgaan!

Wist je dat kinderen al op jonge leeftijd (7 jaar!) gewoontes ontwikkelen die hun toekomstige relatie met geld bepalen? Het is dus nooit te vroeg om het gesprek over geld aan te gaan. Benieuwd naar hoe je jouw kinderen de juiste geldgewoonten kunt aanleren? Lees dan snel onze vijf waardevolle tips om ze op weg te helpen.

Een pamperrekening op het geboortekaartje

Hoera! Binnenkort wordt jouw gezin uitgebreid met een kindje. Misschien zet jij op het geboortekaartje wel een pamperrekening? Maar hoe pak je zo'n pamperrekening nu het best aan? Lees er hier alles over.

Mijn kind wil altijd maar meer! Hoe ga je daarmee om?

Heb je wel eens het gevoel dat jouw kinderen zich te veel focussen op materiële zaken? Maak je geen zorgen, je bent niet alleen. Maar hoe ga je hiermee om? En bestaat er zoiets als je kind te veel verwennen met cadeaus en spullen? Ontdek het antwoord op deze vragen en nog veel meer in dit artikel!

Wat is de financiële impact op mijn gezin als ik minder wil gaan werken?

Ben jij aan het overwegen om minder te gaan werken? Dan is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de financiële gevolgen. Laat je niet verrassen en wees aandachtig voor de financiële gevolgen.

Jouw kind het verschil uitleggen tussen iets willen en iets nodig hebben?

Het is goed dat je kind leert wat het verschil is tussen iets graag wíllen hebben en iets écht nodig hebben. Lees er hier alles over.

Foto door Torsten Dederich via Unsplash.